Norsk Chihuahuaklubb

Velkommen Beate som ny valpeformiddler!

Styret ønsker å presentere og ønske velkommen til vår nye valpeformiddler, Beate Sørum. Beate vil ha telefontid tirsdag, onsdag og torsdag kl 17:00 til 19:00. Hun vil også svare på mailer og henvendelser dessa tider og fortløpende når hun har tid. SMS besvares ikke, bruk heller e-post.

"Heisan, Beate her, 45 år og bor i hjertet av Indre Troms, Målselv.

Jeg har to barn, Alireza 17 år og Aryo 15 år, har og en samboer som heter Luis. Sammen med oss bor våre 7 chihuahuaer, per d.d er det 1 hannhund og 6 tisper.

Jeg er utdannet hjelpepleier med tegnspråk, og jobber på Bardufoss Høgtun vgs hvor jeg har tilrettelagt undervisning, ADL, tegn-til-tale og tegnspråk. Har tidligere jobbet i psykiatri og rehabilitering.

Jeg har bodd med hund så lenge jeg kan huske, var 4 år da mine foreldre kjøpte inn border collie, som ble brukt til å gjete dyrene på gården jeg vokste opp. Da jeg var 7 år, var jeg med på min første valpefødsel, det var stort. Pappa var bare å kikket inn på badet at alt gikk greit, men jeg gjorde akkurat som han hadde fortalt meg, jeg hjalp til å ta valpen ut, rense nese og munn, for så å tørke den, også legge den til mammaen sin.

Da jeg ble voksen og flyttet for meg selv, måtte jeg ha egen hund, og min første egen hund var en hann schæfer, hund nummer to, ble og schæfer. Drev litt på med utstilling, men de var mest til kos, turkamerater også ble de prøvd i forsvaret her oppe.

Etter hvert ble armene dårlig, og hundene ble mindre, da kom mops inn i hus, en fantastisk morsom rase, hele hundeverdens klovn J

Tok i 2005-2006 Yrkeskurs Smådyr, med fordypning på hund på Øya vgs i Melhus kommune. Da ble jeg kjent med en av Norges raser, Norsk Lundehund, så da jeg flyttet nordover ble det en lundehund med på lasset nordover. Det ble etter hvert fire mopser og tre lundehunder, disse konkurrerte jeg med både innenfor agility og utstillinger. Gikk ag med mops, det var ganske morsomt J

Fikk og Mopsegården godkjent som kennel navn i 2006, som navnet tilsier var det mops jeg hadde den gang.

Jeg tok også dette året kynologien, og da jeg kom nordover gikk jeg ringsekretærkurset.

I 2009 begynte jeg å kikke litt på chihuahua, jeg hadde sett ei korthårs tispe på ei utstilling som jeg ikke kunne glemme, det var noe av det peneste jeg hadde sett. Så da begynte leitingen i en jungel av oppdrettere. I 2011 flyttet den første chihuahuaen inn til oss, og etter hvert har det kommet flere i hus.

Jeg stiller ganske mye ut her i Norge og hos våre naboland. Trener både spor, og ag med mine chihuahua, selv om jeg ikke har startet noen konkurranser innen bruks.

Har siden 2006 hatt 9 kull på mops, lundehund og chihuahua. Siste kull i 2013. Jeg har kun kull når jeg selv ønsker å ha noe etter de jeg selv har.

Grunnen til at jeg har lyst å prøve meg på oppgaven som valpeformidler er at da kan jeg delta og bidra litt herfra nord. Synes landet er langt, og «likesinnede» er ofte langt unna. Men er man valpeformidler så foregår mye på mail og telefon, så da er ikke avstand noe problem. Jeg ser også på denne jobben som en måte å bli kjent med enda flere folk på.

Masse hilsen fra Beate og gjenget i Målselv"

 

NB! Beate har ikke mottat valpeformiddler tlf ennu, så mail eller pm på facebooksiden rekomenderes dem nærmeste 2 ukerne :) 

 

Norsk Chihuahuaklubb

Top Desktop version