Norsk Chihuahuaklubb

Retningslinjer for valpeformidler/valpeformidling i NChK

RETNINGSLINJER FOR VALPEFORMIDLER/VALPEFORMIDLING I NCHK

Oppdatert 21.05.2019

1. Valpeformilder må være medlem av NChK og er pliktet til å følge NChK's lover og retningslinjer.

2. Valpeformidler velges av styret for 2 år av gangen. Informasjon om valpeformidlers navn, adresse, tlf. mail, skal øyeblikkelig innberettes til styret, for å få valpeformidleren med på liste over klubbens kontaktpersoner. Finnes ingen valgt valpeformidler i varetas denne jobben av styret.

3. Valpeformidler har egen tlf med kontantkort som klubben betaler. Det anbefales at valpeformidleren har faste tidpunkter når folk kan ringe forå unngå å få telefoner døgnet rundt. Det anbefales at man ikke svarer på sms. De som er virkelig interssert i å kjøpe valper vil enten ringe, skrive en medling på Facebooksiden eller sende mail.

4. De som ringer eller sender mail med spørsmål om andre saker urelatert til valpeformidling skal få beskjed om å henvende seg til rette instans (styret, avlsrådet, ustillingskomiteen, valgkomiteen)

5. Alle mail henvendelser skal sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Valpeformidler bør sette av en tid der hun/han går igenom mail och svarer på dessa.

6. Valpeformidler skal få all relevant informasjon om kullet før valpene kan videreformidles. (Se krav for formidling)

7. Alle som ønsker valpeformidling må være medlem av NChK.

8. Valpeformidler skal kun formidle de valpene som man har avtalt med valpeselgeren om å formidle.

9. Valpeformidleren kan nekte å formidle valper fra oppdrettere/valpeselgere som ikke følger NKKs etiske retningslinjer for avl/oppdrett og NChKs avlsetiske retningslinjer.

10. Har valpeformidler selv kull, skal dem behandles på lik linje med andre innmeldte kull.

11. Det er valpekjøper som skal avgjøre hvor de vil kjøpe valp, uten påvirkning fra valpeformidler. Valpeformidler kan ikke gi andre opplysninger om kullet enn det valpeselgeren/oppdretteren selv har opplyst. De skal ikke gi sine personlig meninger om kullene eller oppdretterne.

12. Valpeformilderen forplikter seg til å opptre på en slik måte at klubbens formål og anseelse fremmes. Når man har ett verv som valpeformidler i klubben, så blir man en offentlig person og skal representere klubben på best mulig måte. Alt man sier og gjør må tenkes nøye igjennom så ikke man skaper dårlig rykte på klubben.

Man skal godta og behandle alle medlemmer likt, unngå å havne i konflikter både privat, på forum eller andre media.

Uansett hvor negativ ett medlem kan være så må man klare å takle dette på best mulig måte og være forsiktig med å bruke uttalelser som kan skade klubben.

13. Valpeformilder legger ut alle innkommne kull på facebooksiden ”Norsk Chihuahuaklubbs valpeformidler”, og administrerer denne. Det er valpeformidler som svarer på henvendelser som blir gjort til facebook siden.

14. Private hjemmesider skal ikke brukes til valpeformidlerens formål.

15. Valpeformidler skal 4 x i året sende inn en lite innlegg til Chihuahuaposten. Om oppdretter ønsker og det passer med manusfristen skall kull og parringer sendes inn till posten også.

16. Valpeformidler er pliktet til å gi skriftlig tilbakemelding til styret så snart som mulig dersom man ikke kan utføre jobben tilstrekkelig.

Norsk Chihuahuaklubb

Top Desktop version